Motru- Incercarea de supravietuire

0

Motru este orasul care in urma cu cateva decenii se anunta a fi unul infloritor, datorita zacamintelor de carbune aflate in imprejurimi. Acum multi dintre voi, uitandu- va la ce a ajuns orasul asta, va veti intreba cum de el a decazut intr- un timp atat de scurt si intr- un asemenea hal. Desigur, in acest caz, parerile oamenilor sunt impartite, unii dand vina pe conducerea defectuoasa a orasului de-a lungul timpului, in timp ce altii au fost de parere ca motivele decaderii orasului au fost altele. Insa daca facem o analiza a ceea ce s-a intamplat in ultima perioada de timp, ne vom da seama cu o foarte mare usurinta ca tindem sa-i credem pe cei care dau vina pe conducerea defectuoasa a orasului.

Mineritul, pus la pamant

Si cum sa mai supravietuiasca un oras minier cand minele s-au inchis si cele doua cariere ramase nu mai ofera locuri de munca, ci cauta sa faca disponibilizari… Statisticile ne arata ca in ziua de astazi, in mineritul motrean mai activeaza circa 20 % din numarul minerilor care activau in anii cand minele au fost deschise pentru prima data. Mai nou, in ultimii ani s-a tot vehiculat ca se doreste chiar si inchiderea celor doua cariere de carbune ramase. Pai dupa parerea mea de necunoscator, momentul inchiderii celor doua cariere, Lupoaia si Rosiuta, va reprezenta momentul in care orasul Motru isi va semna sentinta la moarte.

Alesi vs. Alesi

In ultima perioada de timp, se vehiculeaza ca intre alesii nostri locali exista o competitie acerba. Si din cate se aude, nu este vorba despre o competitie in care alesii nostri sa se intreaca in realizarea unor proiecte de calitate si care sa ajute la dezvoltarea si repunerea pe picioare a orasului, ci din contra, la aruncarea acestuia in ” bezna”. Pai acestora nu putem decat sa le spunem ca, Motru, orasul nostru, este al nostru, al tuturor si nicidecum nu este mostenirea lor, pentru ca au trecut demult timpurile in care locurile astea erau conduse de boieri si taranii care munceau pentru acestia. Asa ca, alesilor, trebuie sa stiti ca, atunci cand v-ati prezentat candidatura in fara noastra, ati facut-o pentru noi, si nu pentru interesele voastre proprii. Tocmai din aceste motive spuse de un om simplu, singura solutie este sa ajungeti la un acord si sa munciti impreuna cot la cot pentru binele orasului Motru.

 

You might also like More from author

Leave a comment