Ninsoare de petale

0

Azi m-am lasat prinsa intr-un vartej de flori parfumate…. Vantul de primavara dezgoleste copacii de florile albe si vaporoase, incet si delicat.
Mirosul petalelor primavaratice e unic si inconfundabil. Pluteste deasupra oraselor si ajunge pana dincolo de nori…

E primavara in toata regula, si copacii stiu sa sarbatoreasca cel mai frumos. Confetti de petale, muguri de un verde crud si promisiuni de frunze…mii…

Zburatoare de toate culorile si formele sunt puse pe cantat din zori si pana-n noapte.
E frumos sa tii geamurile larg deschise primavara! Aerul pare mai curat si toata casa capata alta infatisare. Nu inchideti geamurile in nas primaverii! Eu as sechestra-o si as tine-o langa mine tot anul!

Daca ar fi sa am un prieten imaginar, primavara s-ar califica negresit! Sa o am langa mine permanent, cu tot cu flori, parfum, pasari si culori! Imi amintesc imaginea ei din abecedarul copilariei. Era cea mai tanara si mai frumoasa fiica a anului.

Si totusi parca mai mult o intelegeam si o simteam atunci cand eram copil. Ghioceii si albinele erau semnul ca iarna a trecut si ca urmeaza numai zile calduroase si insorite. Ziua se marea vazand cu ochii, ceea ce insemna mai mult timp afara la joaca 🙂 .

Nesfarsite pareau zilele atunci cand stateam lungita in iarba si urmaream norii. Notiunea de viitor adult nici macar nu incoltise in minte.

Oare primavara poate aduce copilaria inapoi? Cu toata emotia si inocenta din trecut? Sau primii nostri ani au fost dusi departe de vant ca florile de cires?

You might also like More from author

Leave a comment