Ziua de vineri- Inceput de weekend si nu numai…

0

Vinerea este una din cele mai binecuvantate zile ale saptamanii, deoarece este ziua de dinaintea weekend-ului. Insa pe langa asta, ziua de vineri are mult mai multe semnificatii, pe care foarte multi dintre dumneavoastra probabil ca nu le cunoasteti. De fapt acesta este si principalul motiv pentru care m-am decis sa scriu acest articol…

Pentru poporul nostru, vineri este cea de-a doua zi ca importanta, iar asta pentru ca in ziua de vineri au loc, de-a lungul anului, o serie de sarbatori destul de importante.

Vineri mai este denumita si Ziua Crucii, iar asta de catre Biserica. Si sunt sigur ca va dati seama ca aceasta denumire se datoreaza faptului ca Mantuitorul nostru Iisus Hristos a fost rastignit pe cruce intr-o zi de vineri. Mai mult decat atat, vineri este ziua in care credinciosii tin post negru, fara a manca sau bea altceva, in afara de agheasma si anafura, iar asta in timpul serii. In plus , ziua de vineri ne aduce aminte si de Sfanta Paraschiva, al carui nume inseamna „vineri ” in limba greaca.

 

Pe langa toate cele spuse mai sus, trebuie sa aducem aminte si de Sfanta Vineri, care era deseori rostita in unele rugaciuni sau descantece. In vechime, fetele din tara noastra se rugau la Sfanta Vineri, ca aceasta sa le ajute  sa isi poata gasi sortitul.

 

In Roma Antica, ziua de vineri era zeitei Venera si planetei Venus. Pentru cei care nu stiu, planeta Venus era considerata ca fiind un simbolal iubirii, frumusetii si rafinamentului. O alta superstitie legata de ziua de vineri spune ca nu este bine sa pleci la drum in aceasta zi, pentru ca nu o sa iti mearga bine. Tot in vechime, ziua de vineri era asociata si cu Arhanghelul Zachariel, astfel ca oamenii se rugau in aceasta zi pentru bunastare si bogatie.

You might also like More from author

Leave a comment