Costica Stefanescu , idolul unei generatii

0

Costica Stefanescu s-a nascut la data de 26 martie a anului 1951 in Bucuresti. Acesta a fost unul dintre cei mai mari jucatori de fotbal din Romania, motiv pentru care i s-a dat supranumele de ” Ministrul Apararii”. In ceea ce priveste cariera fotbalistica a lui Costica Stefanescu sunt foarte multe lucruri de spus, insa haideti sa incepem cu inceputul. Costica Stefanescu si-a inceput viata sportiva la juniorii echipei Steaua Bucuresti, la varsta de 14 ani. Patru ani mai tarziu acesta a fost promovat la echipa de seniori a clubului de fotbal Steaua Bucuresti, pentru care a evoluat pana in anul 1969 si in tricoul careia a bifat 77 de meciuri, in care a inscris un numar de 9 goluri.

 

In anul 1973, Costica Stefanescu a decis sa paraseasca clubul de fotbal Steaua Bucuresti si sa isi ofere serviciile echipei Universitatea Craiova. La Universitatea Craiova, acesta a jucat vreme de 15 ani, timp in care a reusit sa obtina destul de multe performante. Pentru alb- albastri, Costica Stefanescu a reusit sa joace un numar impresionant de meciuri, 378, in care a reusit sa inscrie 10 goluri. In anul 1986, el a decis sa paraaseasca clubul de fotbal din Banie si sa mearga la echipa FC Brasov, echipa la care acesta si-a facut si retragerea din fotbalul profesionist. Pentru FC Brasov, Stefanescu a jucat intre anii 1986 si 1988, intr- un numar total de 35 de meciuri.

 

Tot in anul 1986, dupa ce si-a incheiat cariera de fotbalist, Costica Stefanescu a ales sa antreneze echipa din Brasov, facand acest lucru pentru o perioada de 3 ani. Si ca antrenor, acesta a avut o experienta destul de tumultuoasa, activand la destul de multe echipe din Romania si din afara, precum: Steaua Bucuresti, ASC Bacau, Poli Timisoara, Astra Giurgiu, CSM Resita, Universitatea Craiova, Al-Wakrah, Al Wahda, Al Shamal, Al Tadamon sau Najran SC.

 

Costica Stefanescu a incetat din viata la data de 20 august 2013, cand, datorita faptului ca a fost diagnosticat cu cancer pulmonar, acesta a decis sa se sinucida, aruncandu- se de la balconul salonului in care era internat. Chiar daca Costica Stefanescu nu mai este printre noi… noi, iubitorii de fotbal, mereu ne vom aduce aminte de el cu mandrie!

You might also like More from author

Leave a comment