Fotbalul din Romania- Un simplu punct de vedere

0

Dupa cum foarte bine se observa si cu ochiul liber, fotbalul din Romania a scazut semnificativ, ca valoare, in ultima perioada de timp. Cei mai multi dintre noi incercam de cele mai multe ori sa atribuim vina pentru acest lucru cui apucam. Fie ca este vorba despre fotbalisti, patroni de cluburi, antrenori… niciunul nu scapa netaxat. Insa in cele ce urmeaza, o sa incerc sa enumar niste motive pentru care fotbalul din Romania a luat-o in directia gresita, dupa parerea mea.

  1. Copiii nu mai sunt indemnati de mici sa joace fotbal.

Haideti sa ne aducem putin minte de momentele in care eram copii si de abia asteptam sa sune clopotelul ca sa putem bate mingea. Sau, unii dintre noi, chiar sa mergem la antrenamente, si aici ma refer la cei care au jucat fotbal la o echipa de juniori. Insa in ziua de astazi, cei mai multi dintre copii ori nu prefera sa joace fotbal, ori nu sunt indemnati de parinti si profesori sa faca acest lucru. Sau unora, pur si simplu nu le place acest sport, preferand in schimb sa isi petreaca timpul jucand un joc de strategie! Insa acest lucru este unul total gresit, deoarece fotbalul inseamna sport, iar sportul inseamna sanatate!

 

2. Cele mai multe dintre echipele de fotbal s-au desfiintat.

Si cand spun ca cele mai multe dintre echipele de fotbal s-au desfiintat, ma refer in special la acelea din orasele mici ale tarii noastre. Iar daca va aduceti aminte, in trecut fiecare orasel si chiar fiecare comuna din tara noastra, avea o echipa de fotbal. Insa in ziua de astazi, cele mai multe dintre acestea s-au desfiintat, iar asta se datoreaza in special lipsei banilor. Cele mai multe dintre autoritatile locale nu isi mai permit sa sponsorizeze o echipa de fotbal. In schimb, au bani pentru alte proiecte, care implica cursuri de calculatoare. Aici nu vreau sa spun ca un curs de calculator este nefolositor unui copil, ci din contra, dar un copil are nevoie si de fotbal, deoarece acesta este sinonim cu ” sanatate”!

 

Si cam atat pentru azi, insa in curand voi incerca sa vin cu mai multe aspecte care cauzeaza scaderea valorii fotbalului romanesc!

 

You might also like More from author

Leave a comment