Franz Beckenbauer , „imparatul” fotbalului

0

Franz Beckenbauer s-a nascut la putin timp dupa terminarea celui de-al doilea razboi mondial, mai exact pe data de 11 septembrie a anului 1945, in orasul Munchen din Germania. Acesta a inceput sa joace fotbal la numai 9 ani, in anul 1954, pentru echipa de juniori a clubului SC Munchen ’06. Chiar daca acesta era un mare fan al echipei Munchen 1860, dupa terminare junioratului a decis sa isi continue cariera fotbalistica la Bayern Munchen, deoarece echipa sa de suflet se afla intr- un adevarat colaps. Astfel ca, pe data de 6 iunie a anului 1964, Beckenbauer a debutat in echipa de seniori a clubului de fotbal Bayern Munchen.

 

Primul meci jucat de Franz Beckenbauer pentru cei de la Bayern Munchen a fost imotriva celor de la Stuttgarters Kickers. Trebuie mentionat insa ca in acele vremuri echipa Bayern Munchen juca in liga secunda, aceasta reusind sa promoveze in prima liga la sfarsitul sezonului 1964-1965. Pentru Bayern Munchen, Beckenbauer a jucat mai exact 13 ani, in perioada 1964-1977, facandu-si simtita prezenta in 427 de partide, in care a reusit sa inscrie un numar de 60 de goluri. Performantele obtinute de catre acesta cu echipa Bayern Munchen au fost unele exceptionale, reusind sa castige de trei ori consecutiv Cupa Campionilor Europeni, intre anii 1974-1976 si Cupa Cupelor in 1977.

 

In anul 1977, dupa ce a castigat cea a reusit sa castige Cupa Cupelor cu Bayern Munchen, Beckenbauer a semnat cu clubul american de fotbal New York Cosmos. La acest club, Beckenbauer a jucat pana in anul 1980, facandu- si simtita prezenta in 105 partide si reusind sa inscrie un numar de 19 goluri. In anul 1980, acesta s-a intors sa joace in Germania, la Hamburg, insa pentru o scurta perioada de 2 ani, caci in anul 1983 s-a intors la echipa din New York la care mai jucase si inainte, unde cariera lui fotbalistica a luat sfarsit.

 

Franz Beckenbauer a fost cunoscut in lumea fotbalului sub porecla ” der Kaiser”, care in traducere inseamna ” imparatul”. Aceasta porecla i-a fost data din mai multe motive, precum stilul elegant de joc pe care acesta il adopta, calitatilor sale ireprosabile de lider si nu in ultimul rand, prenumelui Franz pe care acesta il purta si care era unul predestinat imparatilor germani sau austrieci.

You might also like More from author

Leave a comment