Michel Platini, cel mai bun fotbalist din istoria EURO

0

Michel  Platini, pe numele sau intreg Michel Francois Platini, a fost un fotbalist francez cu origini italiene, care s-a nascut la data de 21 iunie 1955 in orasul Joeuf din Franta. Acesta a intrat in fotbalul mare la varsta de numai 17 ani, cand a debutat pentru echipa de club franceza, Nancy. Pentru echipa de fotbal Nancy, Michel Platini a jucat pana in anul 1979, mai exact 7 ani, perioada in care si-a facut aparitia in nu mai putin de 175 de partide, in care a inscris un numar impresionant de 98 de goluri.

In anul 1979, Michel Platini a semnat un contract cu cei de la Saint- Etienne, echipa pentru care a jucat pana in anul 1982. In perioada in care a activat la echipa de club a orasului Saint- Etienne, Michel Platini a fost prezent in 107 partide, inscriind un numar impresionant de 58 de goluri. In anul 1982, Platini a fost achizitionat de catre echipa de club italiana Juventus Torino, echipa la care acesta a avut o evolutie remarcabila. Pentru cei de la Juventul, Michel Platini si-a facut aparitia in nu mai putin de 147 de jocuri, in care a reusit sa marcheze un numar de 78 de goluti.

 

Insa fotbalistul Michel Platini a avut un cuvant greu de spus chiar si pentru echipa nationala a tarii sale, pentru care a evoluat intre anii 1976-1987. In anul 1984, Platini a reusit sa castige cu nationala Frantei, Campionatul Mondial de Fotbal, fiind de asemenea si golgheterul acestei competitii si votat ca fiind si cel mai bun jucator din cadrul competitiei respective. Acesta a fost singurul titlu pe care Platini a reusit sa il castige cu echipa nationala a Frantei, pentru ca la urmatoarele turnee finale, Franta nu a reusit sa treaca de semifinale. Daca va aduceti aminte, cei care ati trait acele vremuri, cu siguranta stiti ca Platini impreuna cu alti trei colegi de la echipa nationala a Frantei alcatuiai asa- zisul ” careu magic”, iar aici este vorba despre fotbalistii Luis Fernandez, Alain Giresse si Jean Tigana.

 

 

You might also like More from author

Leave a comment