Rest in peace , Dumitru Ignat

0

Probabil numele Dumitru Ignat nu o sa va fie unul foarte cunoscut, iar cand spun acest lucru ma refer in special la generatia tanara, insa el este unul dintre oamenii ce au pus pilonii fotbalului romanesc. Dumitru Ignat era ultimul supravietuitor al primului meci de fotbal dintre Dinamo si Steaua, in care echipa Dinamo Bucuresti s- a impus cu scorul de 1-0, gratie golului marcat de Marin Apostol.

Chiar daca si- a incheiat cariera fotablistica la varsta de 33 de ani, Dumitru Ignat a mai evoluat pe postul de fundas chiar si la echipele Sportul Studentesc, Locomotiva si Ciocanul Bucuresti. Insa dupa ce si- a terminat cariera de fotbalist, Dumitru Ignat a inceput- o pe cea de antrenor. Mai mult decat atat, in perioada cand acesta era secretarul Colegiului de Antrenori din Bucuresti, l- a descoperit pe Mircea Lucescu, cand acesta din urma inca se afla in perioada junioratului. Acesta este tipul de oameni cu care tara noastra inca se mai poate mandri si care au lasat ceva in urma lor. In perioada in care era fotbalist, pe langa faptul ca a fost coleg de echipa cu Angelo Niculescu la Ciocanul si mai tarziu la Dinamo. Insa mai mult decat atat, in perioada in care a evoluat pentru echipa Ciocanul, Dumitru Ignat a avut onoarea sa fie antrenat de celebrul Bella Guttman, antrenorul care a adus doua Cupe ale Campionilor Europeni in vestiarul celor de la Benfica Lisabona.

 

Astazi este insa o zi trista si de doliu pentru fotbalul romanesc, deoarece azi noapte, Dumitru Ignat s- a stins din viata la varsta de 88 de ani, din cauza unui stop cardio- respirator. Insa el nu va fi uitat niciodata, deoarece amintirea lui va ramane mereu scrisa in evolutia fotbalului romanesc. Rest in peace, Dumitru Ignat, fotbalul romanesc nu te va uita niciodata!

You might also like More from author

Leave a comment