Roberto Baggio , unul dintre cei mai buni fotbalisti in viata

0

Roberto Baggio s-a nascut pe data de 18 februarie a anului 1967, in oraselul italian Caldogno. Acesta a debutat in fotbal cand a implinit frageda varsta de 15 ani, pentru echipa de club italiana Vincenza Calcio. Pentru cei de la Vincenza Calcio, Baggio a jucat pana in anul 1985, cand a implinit varsta de 18 ani, in aceasta perioada de trei ani facandu- si aparitia in 36 de meciuri si reusind sa inscrie un numar de 13 goluri.

In anul 1985, la varsta de numai 18 ani, Roberto Baggio a semnat un contract cu Fiorentina, o echipa destul de titrata chiar si in acele vremuri. Pentru Fiorentina, Baggio a jucat cinci ani, mai exact pana in anul 1990, reusind sa inscrie un numar de 39 goluri. Insa in anul 1988, Roberto Baggio a fost convocat si la echipa nationala a Italiei, iar asta s-a datorat numai calitatilor sale exceptionale de fotbalist.

 

In anul 1990, Baggio a decis sa paraseasca clubul Fiorentina, in favoarea celor de la Juventus, lucru care a provocat cu adevarat isterie printre fanii Fiorentinei. Cei care am prins acele vremuri ne aducem aminte ca fanii Fiorentinei au iesit pe strazi si au pornit o adevarata revolta, incendiind masini si devastand magazine. Insa sa trecem peste asta, caci Roberto Baggio nu s-a lasat afectat de aceste lucruri si in scurt timp a devenit un numar zece cum echipa Italiei nu mai avusese niciodata. La mondialul din 1994 din SUA, Baggio a avut o evolutie exceptionala, reusind sa duca echipa Italiei pana in finala, cand un moment de ratacire avea sa ii schimbe in totalitate cariera fotbalistica. Aici trebuie sa mentionez ca Baggio a intrat in finala cu Brazilia accidentat, iar dupa un scor sec de egalitate, si dupa prelungiri, s-a ajuns la loviturile de departajare. La penalty, Baggio a avut lovitura decisiva pentru Italia, insa a ratat, si chiar daca inainte lui mai ratasera si Santos si Baresi, intreaga vina a cazut asupra lui.

 

In anul 1995, Roberto Baggio a semnat cu echipa italiana AC Milan, pentru care a jucat pana in anul 1997 si a reusit sa inscrie un numar de 12 goluri. Putin mai tarziu, mai exact in anul 1998, acesta a parasit clubul din Milano in favoarea celor de la Bologna, pentru care a jucat 30 de partide si a reusit sa inscrie 22 de goluri. In anul 1998, Baggio a semnat un contract cu cei de la Inter, pentru care a jucat o perioaa de 2 ani, pana in 2000, reusind sa inscrie nu mai putin de 41 de goluri. Cariera fotbalistica a lui Roberto Baggio s-a incheiat la clubul de fotbal Brescia, la care a jucat in perioada 2000-2004 si pentru care a reusit sa inscrie un numar de 45 de goluri in nu mai putin de 95 de partide.

You might also like More from author

Leave a comment