Rodion Camataru , gheata de aur a tarii noastre

0

Rodion Gorun Camataru s-a nascut pe data de 22 iunie a anului 1958 in oraselul Strehaia. Acesta si-a inceput activitatea in fotbal la numai 12 ani, mai exact in anul 1970, evoluand pentru echipa din orasul sau natal, Progresul Strehaia. Pentru echipa de fotbal din orasul sau natal, Rodion Camataru a evoluat patru sezoane, pana in anul 1974, cand acesta s-a dedicat in totalitate binecunoscutei echipe de fotbal de la acea vreme, Universitatea Craiova.

 

Pentru cei de la Universitatea Craiova, Rodion Camataru a jucat prima partida de fotbal pe data de 10 noiembrie a anului 1974, debutand impotriva echipei de fotbal CFR Cluj. La echipa de fotbal din Banie, Camataru a evoluat timp de 12 sezoane, reusind sa marcheze un numar impresionant de goluri, mai exact 122. In anul 1986, dupa ce s-a despartit de echipa din oltenia, ” Cami”, asa cum era poreclit de colegii de echipa, a decis sa isi ofere serviciile marii rivale de la acea vreme, Dinamo Bucuresti. Pentru Dinamo Bucuresti, Rodion Camataru a inceput sa joace in anul 1986, an in care a devenit si golgheterul Romaniei. Insa un an mai tarziu, in anul 1987, acesta a reusit sa castige Gheata de Aur a Europei, pentru cele mai multe goluri marcate intr- un sezon. El a marcat un numar impresionant de 44 de goluri, reusind astfel sa il intreaca pe austriacul Toni Polster, care marcase numai 39 de goluri. Ultimul an in care Camataru a jucat pentru Dinamo Bucuresti a fost pe data de 14 iunie 1989, cand Dinamo a reusit sa invinga pe FC Bihor cu scorul de 5-1.

 

In anul 1989, dupa ce a plecat de la Dinamo Bucuresti, Rodion Camataru a semnat un contract cu echipa de fotbal belgiana Charleroi. Insa la Charleroi el a stat numai un an, facandu- si aparitia in 29 de partide si reusind sa inscrie un numar de 6 goluri. Insa ultima echipa din cariera de fotbalist a lui Camataru a fost Heerenveen, club la care acesta a jucat intre anii 1990-1993, evoluand in 52 de partide si reusind sa inscrie un numar de 14 goluri.

Rodion Camataru a fost de asemenea si un pilon de rezistenta al echipei nationale a Romaniei, pentru care a evoluat la doua turnee finale, si anume Campionatul European din 1984 si Campionatul Mondial din 1990.

You might also like More from author

Leave a comment