Zico, un fotbalist complet si o legenda a fotbalului

0

Zico, pe numele sau intreg Arthur Antunes Coimbra, s-a nascut pe data de 3 martie a anului 1953, in orasul Rio de Janeiro, din Brazilia. Multi oameni il cunosc pe Zico sub numele de ” Pele cel Alb”, porecla care a primit-o datorita abilitatilor si tehnicii sale.

Zico si-a inceput cariera de fotbalist la juniorii clubului brazilian de fotbal Flamengo, la varsta de 14 ani. Patru ani mai tarziu, cand acesta a implinit 18 ani, el a fost promovat la echipa de seniori a clubului Flamengo, unde a fost rapid remarcat. Pentru clubul Flamengo, Zico a jucat pana in anul 1983, cand acesta a semnat un contract cu echipa de fotbal italiana Udinese, pentru care a jucat 2 ani si a inscris 22 de goluri.

 

In anul 1985 insa, Zico a decis sa se intoarca la clubul care l-a introdus in fotbalul mare si care l-a facut cunoscut in intreaga lume, si anume Flamengo. Timp de patru ani, acesta a evoluat pentru echipa Flamengo in 37 de meciuri si a inscris un numar de 12 goluri. Cariera de fotbalist a celebrului Zico s-a terminat la echipa Kashima Antlers din Japonia, pentru care a evoluat in perioada 1991-1994, in 46 de partide si pentru care a inscris nu mai putin de 35 de goluri. Insa Arthur Antunes Coimbra a reprezentat un pion important si pentru echipa nationala a Argentinei, pentru care a jucat in perioada 1976-1986 si pentru care a reusit sa inscrie 48 de goluri.

 

Insa dupa ce s-a retras din activitatea de fotbalist, Arthur Antunes Coimbra a decis ca nu a spus tot ce avea de spus in lumea fotbalului, asa ca in anul 1999, acesta si-a inceput activitatea de antrenor la clubul pentru care activase in trecut ca si jucator, Kashima Antlers. De-a lungul carierei sale de antrenor, Arthur Antunes Coimbra a antrenat echipe importante din Europa, precum Fenerbahce, TSKA Moscova, Olimpiacos Piraeus, dar si nationalele de fotbal ale unor tari precum Irak si Japonia. In prezent, Zico antreneaza cu succes clubul indian de fotbal, FC Goa.

You might also like More from author

Leave a comment