Cine am fost, cine sunt si cine voi deveni?

0

Ce este viata? Cine ne intreaba inainte de a ne naste daca vrem sa trecem prin ea?
Cine ofera acest dar gratuit, ca sa il revendice apoi, fara sa clipeasca?

Pntru fiecare dintre noi, viata este si poate deveni un lucru diferit. Ma intreb cum as raspunde daca cineva m-ar intreba ce reprezinta viata. Nu cred ca mi-ar ajunge timpul ca sa descriu ceea ce simt, ceea ce traiesc. Fiecare zi, fiecare clipa ma poate schimba si odata cu aceasta schimbare pot incepe o noua viata.

Viata mea sunt chiar eu, asa cum aleg sa traiesc! Refuz sa privesc viata ca pe scena unei piese de teatru absurd, unde destinul ne aseaza si ne manevreaza ca pe niste papusi de carpa! Marionetele nu au sentimente sau temeri, ori eu am! Din plin!

Poate voi trai momente in care mi-as dori sa fi fost doar o marioneta fara suflet, incapabila sa sa simta durerea…. Dar asta nu inseamna, oare, sa traiesc degeaba?
Macar atat am inteles: nu poti simti fericirea si iubirea, fara a experimenta durerea si amaraciunea! Toate fac parte din viata!
Doar cand esti viu, poti plange si rade in acelasi timp!

Viata este un dar! Corect! Dar un dar de care fiecare dintre noi ar trebui sa incerce din rasputeri sa se bucure!
Nu conteaza daca astazi esti trist, asta inseamna ca traiesti! Maine, starea ta se poate schimba! Trecutul si viitorul nu au nicio legatura, atata vreme cat alegi si reusesti sa iti controlezi prezentul!

Deci nu ma intrebati ce este viata! Pot avea un raspuns diferit in fiecare zi! Nu pot expune o definitie clara a vietii, nici nu stiu ce ma inspaimanta mai mult: experienta vietii sau lipsa ei!

Oare daca nu am aflat inca ce este viata, avem dreptul sa ne intrebam ce este moartea? Este ea sfarsitul vietii asa cum o stim noi sau doar o continuare misterioasa?

You might also like More from author

Leave a comment