Inconstienta , o boala grava care curma vieti

0

Nu sunt nici vreun psiholog si nici o persoana abilitata pentru a vorbi despre un astfel de subiect, insa in cele ce urmeaza o sa incerc sa devolt cateva lucruri despre ” inconstienta”, in termenii mei. Inconstienta este intr- adevar o boala destul de grava in zilele noastre, deoarece aceasta intotdeauna duce la lucruri extrem de grave.

In primul rand, vedeti in fiecare zi la stirile de pe diferite programe TV, extrem de multe accidente de masina, in care sunt implicati de cele mai multe ori, persoane tinere. De obicei, acestea se datoreaza neglijentei si nu in ultimul rand, inconstientei acestora, care doresc sa se dea in spectacol in fata prietenilor, iar astfel ruleaza cu viteze destul de mari. Ei bine, aceste lucruri duc de cele mai multe ori la accidente destul de grave, care se lasa cu urmari destul de serioase si chiar cu… pierderi de vieti omenesti.

Desigur, ” privitorii” sau ” lumea din popor” incearca de fiecare data sa gaseasca un vinovat, astfel ca da vina pe parintii acestor copii sau chiar pe autoritati, insa eu unul nu stiu daca aceste lucruri sunt chiar cele mai corecte. Insa de cele mai multe ori parintii nu sunt cu ei in masina, insa aici intervine vesnica intrebare ” dar de ce le dau masina pe mana?”. Pai oameni buni, daca acesti copii au invatat sa ia un permis, nu puteti sa ii condamnati pe parinti ca le dau masinile pe mana, caci daca legea te lasa sa ai permis de la 18 ani, inseamna ca poti conduce o masina de la 18 ani fara sa ai nevoie de un supraveghetor! Parerea mea este ca, acesti ” mici teribilisti” ar trebui sa fie invatati inca de mici ca masina pe drumurile publice nu este un bolid de raliu, ci o necesitate, un mijloc de deplasare!

Inconstienta copiilor la volan este un specific al varstei si al mintii necoapte, astfel ca este de datoria noastra sa le dezvoltam din timp gandirea! Ca parinte nu poti sa ii zici copilului tau cand se suie la volan, acea vorba din popor ” tata, da-i in gura!”, caci asta e o vorba pe care poti sa o regreti toata viata! Iar aceasta vorba eu unul am mai auzit-o! Asa ca, nu uitati… INCONSTIENTA este un lucru care uneori ucide! Iar viata este cel mai important lucru!!!

You might also like More from author

Leave a comment