Motru , un oras care a spus NU viitorului!

0

Motru a fost organizat ca oras pe data de 24 mai 1966, prin decretul Consiliului de Stat. De fapt, orasul Motru s-a organizat datorita zacamintelor de carbune din acea zona. Tocmai din acest motiv, orasul Motru a supravietuit de-a lungul timpului datorita exploatarii de carbune.

 

In urma cu cateva zeci de ani, la minele de carbune din orasul Motru isi desfasurau activitatea un numar impresionant de muncitori, insa in ziua de astazi, numarul acestora a fost divizat. Iar aici ma refer in primul rand, la muncitori, nicidecum la sefii acestora, pentru ca pana acum nu am auzit ca vreun sef sa fie disponibilizat. Si in principiu, o mina de carbune are nevoie mai mult de muncitori, decat de sefi! De ce nimeni nu misca un deget in aceasta situatie? De ce nu se iau masuri de la cel mai inalt nivel? Oare pe nimeni nu intereseaza soarta a 20000 de oameni?

 

Cum ar putea sa mai supravietuiasca un oras minier, in care nu mai exista nicio mina? Un oras, in care mai exista doua cariere de carbune, despre care se zvoneste ca s-ar inchide sau ca si multi dintre muncitorii acestora vor fi disponibilizati? Cum in acest caz, conducatorii acestui oras Motru mai au curajul sa iasa in fata oamenilor si sa zambeasca? In ce lume traim? Stiu ca este un articol in care am pus mai multe intrebari decat raspunsuri, insa raspunsurile nu le pot da decat cei care au condus acest oras de-a lungul timpului.

 

Orasul Motru a fost si inca este un oras cu oameni frumosi si destepti, cu copii respectuosi care invata carte! De ce acesti copii vor fi nevoiti ca dupa terminarea studiilor sa plece la munca in strainatate? De ce nu pot sta langa familiile lor? De ce nu pot sta sa munceasca in orasul in care s-au nascut? Voi, alesii, de ce nu va intrebati acelasi lucru ca si mine? De ce nu lasati orgoliile si interesele proprii deoparte? Un oras frumos nu inseamna numai parcuri, flori, restaurante, banci si institutii de stat frumos amenajate… ci si un mod de viata pentru tineret!

 

„Un oraş este produsul viu al mâinii şi minţii umane, reflectând istoria omului, zbaterea lui pentru libertate, creativitate, genialitate – şi egoismul şi erorile sale.”(Charles  Abrams”

 

You might also like More from author

Leave a comment