Vi s-a intamplat vreodata ?

0

Vi s-a intamplat vreodata …

 

Ne credem civilizati, avem impresia ca stim sa facem multe lucruri, de cele mai multe ori suntem mult prea mandri de lucrurile pe care le realizam, insa trebuie sa ne dam seama ca in viata nimic nu este prea mult si ca niciodata nu vom fi capabil sa atingem maximul. Mai mult, unii oameni spun ca de cativa ani incoace tara noastra s-a dezvoltat, ca orasele s-au modernizat… ca am intrat cu adevarat in randul ” lumii”. Insa asta este adevarat sau doar ne place sa ne laudam? Oare orasele tarii noastre sunt cu adevarat moderne si toti oamenii din ele civilizati?

 

Vi s-a intamplat vreodata sa fiti fluierati pe strada ( si aici ma refer in special la femei) sau sa fiti injurati cand mergeti incet pe trecerea de pietoni, de catre vreun sofer furios? Probabil aceste lucruri vi s-au intamplat de cele mai multe ori, insa le treceti cu vederea in speranta ca ” se mai intampla”. Insa aceste lucruri fac ca orasele tarii noastre sa fie unele moderne si civilizate? Cu siguranta, nu!

Vi s-a intamplat vreodata sa fiti ” persecutati” de catre persoane rauvoitoare, care doreau cu orice pret sa isi vinda ” produsele”. Si aici ma refer la acei oameni pe care ii gasiti deseori prin parcuri si care va fura clipa de liniste a zilei, incercand sa va ” bage pe gat cu forta” cateva perechi de ciorapi fabricati dintr- un material jalnic, la un pret infim?

 

Vi s-a intamplat vreodata sa fiti discriminati de organele statului sau sa stati la cozi infernale atunci cand aveati nevoie sa scoateti niste acte sau de niste stampile? Vi s-a intamplat vreodata ca vanzatoarea de la magazinul din coltul blocului sa ” omita” cativa banuti atunci cand v-a dat restul? Si aici nu este vorba despre acei banuti, care nu au cum sa te imbogateasca, ci pur si simplu de felul in care te simti in acel moment, pentru ca te simti ca si cum nu ai fi respectat deloc!

 

Aceasta lista ar putea continua la nesfarsit, insa ideea este alta, si anume ” Haideti sa nu ne mai laudam despre cat de civilizati suntem, caci toate aceste lucruri enumerate mai sus nu fac decat ca orasele noastre sa arate ca niste adevarate jungle urbane, cu treceri de pietoni si semafoare!”

 

You might also like More from author

Leave a comment